2015.évi beszámolónk és 2016-ban tervezett programjaink

AREZZO KoncertA Gizella Nőikar rendkívül sikeres évet tudhat maga mögött. 2015-ben kiállításmegnyitókon közreműködtünk a Művészetek Háza galériáiban, koncertet adtunk Várpalotán, a Thury Várban, ahol Pergolesi: Stabat Mater című művét adtuk elő. A Gizella Napok zárókoncertjét a Megyeháza Szent István termében adta kórusunk, a Veszprémi Petőfi Színház művészeinek közreműködésével. A fény éve jegyében irodalmi alkotásokat állítottunk párba kórusművekkel.

 

 

 

 

Tavasszal úgy döntöttünk, pályázatot nyújtunk be az Arezzo-i Nemzetközi Kórusversenyre. Április 18-án küldtük el hivatalos jelentkezésünket (a konkrét műsorral, kottákkal, a darabok szövegének angolra fordításával, hangfelvétellel együtt), majd néhány hét múlva örömhírt kaptunk: kórusunkat kiválasztotta a zsűri, bejutottunk a világhírű versenyre. A pályázat megírásában oroszlánrészt vállalt karnyagyunk, Borbásné Gazdag Gabriella, aki nemcsak szakmai hozzáértését, de kiváló olasz nyelvtudását is latba vetette a pályamű sikeréért. Köszönet neki! A dalszövegek angol nyelvre való fordításáért Sári Katalin kórustárunknak jár az elismerés! Természetesen a pályázat sikere csapatmunka eredménye volt, hiszen a szervezésben még számos kórustársunk aktívan tevékenykedett.

Májustól gőzerővel megkezdtük a felkészülést a kórus életében eddigi legnagyobb kihívást jelentő nemzetközi versenyre. Új művekkel, dupla próbákkal, az autentikus bakonyi népdalok megismerésével, a "kiskórus" kiválasztásával újabb és újabb próbák elé állított minket a verseny. Nyáron, a rekkenő hőségben sem állt meg a munka, a tanulás, hiszen a versenyen nemcsak Veszprémet, hanem Magyarországot, és a magyar kóruskultúrát is képviseltük! A remek hangulatú júliusi káptalanfüredi kórustáborban már a sárközi karikázó lépéseit és koreográfiáját is gyakoroltuk, kint a szabadban. A verseny időpontja közledett, mi egyre izgatottabban vártuk. Végül az utazás minden részlete is tisztázódott és útnak indulhattunk a mesés Toszkánába. (Beszámolónk a versenyről korábbi cikkünkben olvasható.) A versenyről egy ötödik és egy hatodik helyezéssel, valamint egy görögországi kórusversenyre szóló meghívóval tértünk haza - nagyon boldogan!

2015. szeptember 13-án a Székesfehérvári Kamarakórus Fesztiválon szerepeltünk, mint előző évi győztes, és továbbadtunk a Vox Mirabilis Vándordíjat a Várpalotai Bányász Kórusnak. Nagy megtisztetetést jelentett számunkra, hogy a KÓTA felkérésére a budavári Mátyás-templomban szerepelhettünk az október 23-i ünnepi műsoron. Sikeres fellépésünk után már az adventi koncertre készültünk, melyet december 7-én adtunk a Cholnoky Jenő Általános Iskola aulájában, telt ház előtt.

Az idei év újabb kihívásokat és kiváló fellépési lehetőségeket tartogat! 2016. évi tervezett programjaink:

2016. február 7. Koncert a Veszprém Agórában (a VMK kulturális csoportjainak bemutatkozása)
2016. március 19. Várpalota, Thury-Vár: Húsvétváró koncert (Rossini: La Fede, La Speranza, La Caritá; Brahms: Vier Gesänge)
2016. május eleje: Gizella Napok - közös koncert az Aula Kamarakórussal (karnagy: Halász Károly)
2016. május vége: ugyanazzal a műsorral Budapesten lépünk fel az Aula Kamarakórus meghívására
2016. őszi koncert 2016. - Wolfsberg, Ausztria - koncertmeghívás: Pergolesi: Stabat Mater c. művének bemutatása a helyi zenekar közreműködésével Húsvét alkalmából.
2016. adventi koncert

Aktuális programjainkról tájékozódjon honlapunk Hírek menüpontjában vagy Facebook oldalunkon!

Köszönjük, hogy figyelemmel követi tevékenységünket! Reméljük, hogy találkozunk Önnel 2016-ban is!

(Még nem telt be műsornaptárunk... Ha tetszett a koncertünk, kérjük, ajánljon minket ünnepi műsorokra, kiállításmegnyitókra! Irodalmi-zenés összeállítás is szerepel repertoárunkon. Keresse karnagyunkat bővebb információért!

Borbásné Gazdag Gabriella, karnagy: E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Tel: +36 30 3781236)

gizellaarezzo