Nemzetközi Kórustalálkozó - International Choir Meet-up

gizellanoikar veszpremGG 1

Nemzetközi Kórustalálkozót szervez a Gizella Nőikar 2023. október 29-én 16 órától az Agóra Veszprém Kulturális Központban. Borbásné Gazdag Gabriella karnagy meghívására testvérkórusaink érkeznek Veszprémbe, hogy közös koncertet adjanak Európa Kulturális Fővárosában.

 

 

 

Read more: Nemzetközi Kórustalálkozó - International Choir Meet-up

Sikeres új fesztiválunk, a Veszprém Énekel

 DSF3752A Veszprém Énekel Kórusfesztivál 2022. június 16-án a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program Kulturális-Művészeti Projektek támogatása keretében - Borbásné Gazdag Gabriella karnagy, a Gizella Nőikar szakmai vezetőjének irányításával - valósult meg.

 

 

Read more: Sikeres új fesztiválunk, a Veszprém Énekel

A Gizella Nőikar Kaunasban, Európa Kulturális Fővárosában járt

kaunas3A Gizella Nőikar 2022. június 9-13-ig a litvániai “Kaunas Cantat” kórusfesztiválon képviselte Veszprémet, a királynék és a Zene Városát, valamint Magyarországot. Kaunas idén (Újvidék és Esch-sur-Alzette mellett) Európa Kulturális Fővárosa. Az utazást a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatta.

 

 

 

Read more: A Gizella Nőikar Kaunasban, Európa Kulturális Fővárosában járt

Veszprém Énekel Kórusfesztivál

VpEnekel logo butitott

 A veszprémi Dowland Alapítvány Gizella Nőikara által benyújtott „Veszprém Énekel” projekt 5.000.000 Ft támogatást nyert el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program „Kulturális-Művészeti projektek támogatása” című pályázatán. Ennek köszönhetően 2022. június 16-án 17 órától a királynék és a zene városában megrendezik az első Veszprém Énekel Kórusfesztivált.

Read more: Veszprém Énekel Kórusfesztivál

A Gizella Nőikar tevékenysége 2020-ban

Kocsar1A Gizella Nőikar 2020-ban nagy lendülettel és lelkesedéssel vágott bele a szakmai munkába, egy, a veszprémi kórusok összefogására épülő nagyszabású Kocsár-emlékkkoncerttel. Ezután a repertoár bővítésére koncentráltunk, készültünk az éves Gizella-napi koncertünkre, de a felkészülést a COVID-19 pandémia félbeszakította. Ezt követően kerestük a lehetőségét, hogy a kórus munkája ne álljon meg, így hamarosan online felületre váltottunk, otthon próbáltunk és énekeltünk tovább. Nyáron két fellépésre nyílt lehetőségünk. A részletes beszámolót cikkünkben olvashatják.

Read more: A Gizella Nőikar tevékenysége 2020-ban

Subcategories